top of page

Cinque Terre

TAMI 50 PROJEKT

1. nap 

Április 22. szombat

Milánón keresztül Cinque Terrére
A Ryanair közvetlen járatával érkezünk Milánóba, ahonnan vonattal vagy saját kisbusszal jutunk el a manarolai szállásunkra. Első képeink után vár ránk az aperitivo Cinque Terre egyik leghangulatosabb bárjában, könnyed vacsorával, mesés kilátással.

 

2. nap

Április 23. vasárnap

Fotóséta Manarolában és Riomaggiore festői kikötőjében
A nap első fényeiben Manarola színes házai közt keresünk képeket, bejárjuk a kis utcák rejtett zugait, aztán átugrunk vonattal a szomszédos Riomaggioreba és a kis kikötő fölé magasodó színes házakat fotózzuk. Délután könnyed túra keretében felkeressük azokat a fotós pontokat, ahonnan Manarola amfiteátrumszerű fekvése kitárulkozik. Este közös, csapatépítő főzőcske a tágas apartmanunkban, frizzantéval, aperollal.

 • MANAROLÁBAN A KIKÖTŐTŐL JOBBRA, A SÉTÁNYON, A SZIKLÁK ALATT FEST OLIVÉR. Ő VÁRJA A MOLINÓT, KI FOGJA TENNI A KORLÁTRA. NEM TUDOM, MELYIK PILLANATBAN LEHET ODAMENNI. NEM IS BIZTOS, HOGY REJTVE KELL/LEHET. A VÉGE A LÉNYEG, HOGY KIRAKÁS UTÁN LÁSSA MÉG, MIELŐTT TOVÁBBMENTEK A MÁSIK FALUBA.

 

3.nap 

Április 24. hétfő

Portofino-félsziget, a változatosság napja
Ma egy kicsit többet vonatozunk ahhoz, hogy a Portofinói-félszigetet körbejárjuk, busszal, sétálva, hajókázva. A fotózás mellett, úszhatunk egyet a halak között Paraggi türkiz öblében, innen San Fruttuosóba, egy eldugott 10. századi apátsághoz hajózunk, majd továbbutazunk Camogliba, ahol a színes házsorok, a kikötő és a világítótorony ad fotótémát.

 • REGGELI KÉSZÜLŐDÉSKOR ODA KELLENE ADNI TAMARÁNAK A PÓLÓT, PL. AZZAL A FELKIÁLTÁSSAL, HOGY MI LENNE, HA MA AZT VENNÉ FEL.

 • AZTÁN ONNAN MÁR KÉPBEN LESZ, TEHÁT ODAADHATOD NEKI A KITŰZŐT IS.

 • LEARATHATOD A BABÉROKAT, HA NEM TALÁLJA KI AZONNAL, HONNAN FÚJ A SZÉL. 😊

 • ILLETVE MIVEL REGGEL BIZTOS ROHANÁS LESZ, A SZÁM-LUFIT, HA NEM FELEJTED EL, ELVIHETNÉTEK MAGATOKKAL, ÉS VALAHOL NAPKÖZBEN, A NAGY ÜLDÖGÉLÉS, ISZOGATÁS SORÁN LEHETNE ELŐHOZAKODNI VELE. TÖK GÁZ EZ, CSOMÓ FELADATOT ADOK. SZÓVAL CSAK AMIHEZ KEDVED VAN, AMI BULIBÓL BELEFÉR. 😊

 • AMÍG NAPKÖZBEN ODA VAGYTOK, VERONICA BARÁTNŐJE (A PARTNER UTAZÁSI IRODÁBAN DOLGOZIK) BEMEGY AZ APARTMANBA, ÉS EGY VIRÁGCSOKROT FOG HAGYNI OTT. 😊

 • HA MEG TUDOD OLDANI, HOGY AZ EGYIK MOLINÓT JÓL LÁTHATÓAN KINT HAGYOD, AKKOR MEGÍROM NEKI, AZT MEG NAPKÖZBEN TEGYE KI VALAMI JÓL LÁTHATÓ HELYRE, HOGY HAZAÉRVE LÁSSÁTOK. VAGY AKÁR AZ UTAZÁSI IRODA ERKÉLYÉRE, MERT AZELŐTT FOGTOK ELSÉTÁLNI MINDEN NAP. 😊

 • MINDEN MOLINÓ FELSŐ SARKAIRA TETTEM MADZAGOT, HOGY KÖNNYEBB LEGYEN KIKÖTNI BÁRHOVÁ. ÉS VAN A CUCCOK KÖZÖTT KIS KÖTEG SPÁRGA IS. 😊

 • ESTE BULIZZATOK 😊

 

4.nap 

Április 25. kedd

Túra Cornigliába, vendégség a halász éttermében
Délelőtt felbuszozunk az olívaligetekhez és túraösvényen, a megművelt teraszokon át, élénkzöld szőlősorok között sétálunk át Cornigliába. Pazar ebéd vár ránk, magasan a tenger fölött: egy olajfaligetben kialakított, mesés panorámájú étteremben frissen fogott tengeri halakból és a liguriai konyha finomságaiból választhatunk, hozzá helyi borokat kóstolunk. Az estét Vernazza hangulatos kikötőjében töltjük, több kilátópontot is felkeresünk.

 • A TÚRA UTÁN KIS IDŐTÖK LESZ CORNIGLIÁBAN, SZERINTEM KOCSIVAL LEJÖNNEK A CSAPATÉRT AZ ÉTTEREMBŐL, TÖBB KÖRBEN.

 • HA TUDOD ÚGY INTÉZNI, KÜLÖN KÖRBEN MENJ, NE VELE. AKKOR KÖNNYEBBEN ODA TUDOD ADNI A HARMADIK MOLINÓT. ÍRTAM NEKIK, KAJA ELŐTT, KÖZBEN KITESZIK FENT.

 • A TULAJ GUIDO, FELESÉGE MONICA.

 

5.nap 

Április 26. szerda

Két keréken a Ligur-tenger partján
Ma könnyed bicajtúrát teszünk (6 km, 10 m szintemelkedés), bérelt bringáinkkkal Levantóból a tengerparti kerékpárúton, egy 19. századi vasútvonal mentén karikázunk, alagutakon át, kis öblöket, rejtett sziklafalakat érintve. Bonassolában betérünk a helyiek kedvenc focaccia üzletébe beszerezni ebédünket, a hosszú strandon pihenhetünk, úszhatunk. Délután Monterossóban sétálunk, búcsúvacsoránkat egy hangulatos borbárban költjük el.

 

6.nap 

Április 27. csütörtök

Street fotó és kóstoló a piacon
Reggel átugrunk La Spezia halpiacára articsókát, szardellát, friss pestót kóstolni, közben fotózunk is. Délután vonattal érjük el Pisa repterét, este landolunk Budapesten.

bottom of page